Norsk‎ > ‎

Studier

I 2011 gikk jeg ut fra Universitetet i Nordland med en bachelorgrad i Musikkfaglærerutdanning, med femstrengsbanjo som hovedinstrument. Jeg er først og fremst selvlært, men har studert og/eller hatt timer med flotte og inspirerende musikere både i Norge og USA som Ryan Cavanaugh, Terje Kinn, Erlend Aasland, Tony Trischka, Ned Luberecki, Petr Brandejs, Alan O'Bryant og Jens Krüger.  
September til desember 2012 var jeg på en selvfinansiert studietur i Nashville, Tennessee der jeg fikk anledning til å spille med kjempebra bluegrassmusikere og fikk møtt noen av mine store helter, deriblant Béla Fleck og Tony Trischka.
Mine studier på banjo har handlet om den tradisjonelle trefingerteknikken som ble utviklet i bluegrassjangeren av musikere som Earl Scruggs, Bill Keith og Don Reno, og i senere tid utvidet av Tony Trischka, Béla Fleck, Noam Pikelny, Ryan Cavanaugh med flere.
Jeg tar for tiden en mastergrad i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo der jeg skriver masteroppgave om hvordan man kan bruke denne teknikken til å spille sjangre og musikktyper som ikke vanligvis framføres på banjo. 
Ta gjerne kontakt om du har noen spørsmål eller synspunkter om dette.